Zo behandel je leer

HOE ONDERHOUD IK MIJN LEREN BEAUBAGS LAPTOPTAS

De aanschaf van een BeauBags laptoptas is niet goedkoop. Onze laptoptassen zijn prachtige handgemaakte modeartikelen die je goed moet behandelen om er lang van te kunnen genieten. Het onderhoud van leer is echter heel belangrijk. Dat komt omdat het een natuurproduct is. Dit betekent niet alleen dat het goed onderhouden moet worden, maar ook dat het niet perfect is. Elk stukje leer heeft zijn eigen eigenschappen. Hieronder een aantal basis spelregels hoe je het beste je BeauBags laptop tas kunt behandelen:

1. Bewaar je leren laptoptas altijd op een koele en droge plaats.

2. Het is het beste je tas niet bloot te stellen aan directe hitte en zonlicht. Te lange blootstelling droogt het leer uit, maakt het stijf en kan het verkleuren.

3. Verpak de laptoptas nooit in plastic tassen of andere luchtdichte verpakkingen. Leer moet kunnen ademen.

4. Als je de tas ophangt, vermijd dan metalen hangers. Zorg voor een ergonomisch gevormd kunststof of houten exemplaar.

5. Stop je leren laptoptas vol met oude kranten voordat je 'm opbergt.

6. Mocht er overhoeds een vlek in het leer komen, los je dit als volgt op:

Stof en oppervlaktevuil

Het allerbelangrijkste advies: maak het leer regelmatig stofvrij. De meeste schade aan leer wordt veroorzaakt door vuil. Vuil kan scherp zijn en door wrijven of andere (chemische) inwerking kan het de toplaag blijvend beschadigen. Veeg je tas daarom regelmatig af met een schone, licht vochtige, zachte doek. Was het leer niet met water of een chemisch middel; veeg het alleen zachtjes af.

Geknoeide vloeistof en etenswaar

Dep geknoeide vloeistof of etenswaar direct op, zodat het vocht niet de kans krijgt in het leer te trekken. Gebeurt dit toch, gun het leer dan de tijd. Na verloop van tijd zakt een vlek meestal weg in het leer. Wrijf nooit te hard om een vlek te verwijderen. Dan verstoppen de poriën plaatselijk, en blijft er een glimmende plek achter.

Vlekken

Heb je toch een vlek op je BeauBag gekregen, gebruik dan een schone, witte, niet pluizende doek om deze te verwijderen. Hoe eerder je een vlek behandelt, des te makkelijker je die weg krijgt. Vaak is schoon water dan al voldoende. Als je een schoonmaakmiddel gebruikt, controleer dan altijd eerst op een minder zichtbare plaats of dit middel de kleur niet aantast.

Potloodstrepen, inkt, vet of olievlekken

Verwijder potloodstrepen voorzichtig met een gum. Inkt, vet en olie zijn zeer moeilijk verwijderbaar; laat ze dus met rust.

Regen

Als de laptoptas nat is geworden door regen, veeg al het water er dan snel af met een droge doek. Laat je tas niet in de zon of bij de verwarming drogen, maar op een koele, goed geventileerde plaats.


 • susanne de jong
  susanne de jong augustus 30, 2011 om 18:13

  hallo! Ik heb van mijn ouders vandaag de super mooie tas sofia gekregen. ik ben er helemaal blij mee!
  Morgen wil ik hem voor het eerst meenemen naar mijn werk, maar ben bang dat de regen mijn tas zal schaden. Moet ik hiervoor mijn tas insprayen met een spuitbus die je ook voor leren schoenen gebruikt? Zo'n waterafstotende spray? Of schaadt dit mijn tas?
  Alvast bedankt!

  Reageren
  • Githa

   Het leer van de laptoptas kun je het beste behandelen met een spray van bijvoorbeeld het merk Collonil. Te koop bij schoenwinkels of de schoenmaker. Ook is het verstandig om 1 a 2 keer per jaar de tas met een voedende crème te behandelen, hierdoor droogt het leer niet uit.

   Reageren