BEAUBAGS IN ESQUIRE

leren werktassen kantoortassen mannen stoere aktetassen

DE LEREN TAS ALS STIJLBAKEN

In de zakelijke zee aan pakken, zijn er slechts enkele bakens van stijl te ontwaren. Een van de items waarmee je je echt kunt onderscheiden is een stijlvolle, handgemaakte leren aktetas.

In de zakelijke zee aan pakken, zijn er drie bakens van stijl te ontwaren. Het eerste is een mooi paar kalfsleren schoenen. Het tweede is een ingetogen mechanisch horloge. En het derde item waarmee je positief afsteekt is een stijlvolle, leren aktetas. De traditionele harde rechthoekige aktetas heeft de laatste jaren steeds meer plaatsgemaakt voor tassen van zacht leer, meestal met een schouderriem. Doordat een tas van soepel leer flexibeler is en veelal meer opslagruimte biedt, laat deze zich gemakkelijker inpakken. Zodoende is er plaats voor een laptop, iPad en/of toebehoren.

Het Nederlands designlabel BeauBags introduceert enkele van dergelijke laptoptassen die even hand- als oogstrelend zijn. Gemaakt van runderhuiden met een natuurlijke uitstraling en een ietwat vettige touch. Alle tassen van BeauBags worden volledig met de hand gemaakt. Laptoptas James, bijvoorbeeld, is voorzien van een verstevigd opbergvak, diverse vakken voor mapjes en vakjes voor de nodige zakelijke en persoonlijke spullen zoals een mobiele telefoon, pennen, visitekaartjes. Het logo is subtiel in het leer verwerkt. Doordat er in het achterste ritsvak een trolleyband verwerkt zit, is de tas uitermate prettig voor de reizende zakenman. Maar ook voor de gewone forens geldt dat je in deze tas onopvallend en veilig je laptop kunt opbergen en meenemen.

Lees het artikel op de site van Esquire.