HOE REWAX JE EEN GEWAXTE CANVAS JAS OF TAS?

HOE ZORG JE ERVOOR DAT JE KATOENEN KLEDING MET OLIE-AFWERKING MAXIMAAL WATERAFSTOTEND BLIJFT.


Filson Oil Finish Wax, handhaaft maximale waterafstotendheid in kleding met olieafwerking


Filson's gewaxte katoenen kleding en tassen zijn gemaakt voor jarenlang robuust gebruik in de natuur. Als je je kleding opnieuw in de was moet zetten, gebruik dan alleen Filson’s Original Oil Finish Wax. Dit is een gepatenteerd mengsel van paraffinewas en verzachtende oliën die exact overeenkomen met de originele, in de fabriek aangebrachte gewaxte afwerking. Laat je niet verleiden tot het gebruik van bijenwas of andere wassen, want die vermengen zich niet met de bestaande was in de stof en creëren niet de oppervlaktespanning die nodig is om de waterbestendigheid te maximaliseren.


VOLG DEZE EENVOUDIGE INSTRUCTIES OM JE FILSON KLEDINGSTUK OPNIEUW VAN WAXLAAG TE VOORZIEN:

Items die je nodig hebt:

HOE REWAX JE EEN GEWAXTE CANVAS JACKET, NODIGE HULPSTUKKEN

Verwarmingspistool of haardroger, Filson’s Original Oil Finish Wax, borstel, handschoenen, papieren doeken of poetslappen en een deken of handdoek


1. VERWIJDER AL HET VUIL VAN DE KLEDING

HOE REWAX JE EEN GEWAXTE CANVAS JACKET, 1. VERWIJDER AL HET VUIL VAN DE KLEDING

Gewaxt katoen kun je afspuiten en op kamertemperatuur laten drogen voordat je het opnieuw in de was zet. Als het vuil droog is en op het kledingstuk is aangekoekt, werkt een stugge nylon borstel goed om het vuil te verwijderen. Besteed speciale aandacht aan de naden, want daar kan modder en vuil blijven hangen.


2. LEG HET SCHONE KLEDINGSTUK OP EEN PLATTE OPPERVLAKTE

Een werktafel bedekt met een deken of handdoek geeft je de ruimte om te werken.


3. BIJ KAMERTEMPERATUUR EEN GELIJKMATIGE LAAG WAS OP DE STOF AANBRENGEN

Een techniek die goed werkt is om het oppervlak te bedekken met stippen was en ze dan in een cirkelvormig patroon te wrijven tot ze allemaal vermengd zijn. Door de was in dit stadium gelijkmatig te verdelen, wordt de uiteindelijke afwerking veel gelijkmatiger.

HOE REWAX JE EEN GEWAXTE CANVAS JACKET, 3. BIJ KAMERTEMPERATUUR EEN GELIJKMATIGE LAAG WAS OP DE STOF AANBRENGEN


4. GEBRUIK EEN WARMTEPISTOOL (OF HAARDROGER) OM DE WAS IN DE STOF TE SMELTEN

HOE REWAX JE EEN GEWAXTE CANVAS JACKET, 4. GEBRUIK EEN WARMTEPISTOOL (OF HAARDROGER) OM DE WAS IN DE STOF TE SMELTEN

Blijf het warmtepistool langzaam bewegen en werk over het hele oppervlak. De was gaat glanzen als hij vloeibaar wordt en verdwijnt als hij in de stof trekt. Een andere optie als je geen warmtepistool of föhn hebt, is om het kledingstuk in de zon te hangen en het een paar uur te laten bakken. Deze methode resulteert in een zachtere afwerking omdat de verzachtende oliën zich dan met de vezels kunnen vermengen.


5. GEBIEDEN DIE INTENSIEF WORDEN GEBRUIKT, VOORAL BIJ DE NADEN, KUNNEN PROFITEREN VAN AF EN TOE BIJWERKEN

HOE REWAX JE EEN GEWAXTE CANVAS JACKET, 5. GEBIEDEN DIE INTENSIEF WORDEN GEBRUIKT, VOORAL BIJ DE NADEN, KUNNEN PROFITEREN VAN AF EN TOE BIJWERKEN

Bij extreem zwaar gebruik kunnen delen van het kledingstuk die schuren en buigen een deel van hun finish verliezen en daardoor een deel van hun waterafstotendheid.


6. ALS HET TE ZWAAR WORDT AANGEBRACHT, ABSORBEERT DE WAS NIET

HOE REWAX JE EEN GEWAXTE CANVAS JACKET, 5. ALS HET TE ZWAAR WORDT AANGEBRACHT, ABSORBEERT DE WAS NIET

Als dit gebeurt, blijf dan de warmte toepassen, neem een papieren doek of een poetslap en veeg de vloeibare was weg. Dit verwijdert het teveel en verdeelt het over gebieden waar het kan absorberen, zonder schade aan te richten aan het kledingstuk.


7. VOOR DE BESTE RESULTATEN KAN JE HET BESTE JE KLEDINGSTUK BIJ NORMAAL GEBRUIK TEN MINSTE OM DE TWEE JAAR OPNIEUW IN DE WAS ZETTEN

Bij hardhandig gebruik, zoals werken in de modder of zware regenbuien, moet de stof vaker opnieuw worden gewaxt. Een goede indicatie dat het tijd is om je kledingstuk opnieuw te waxen, is als de stof aanzienlijk lichter van kleur wordt of als er geen water op het oppervlak parelt.


ONDERHOUD

Kleding met olieafwerking en wax niet wassen of chemisch reinigen - borstelen of schoonvegen met een vochtige doek. Indien nodig opnieuw waxen om maximale waterbestendigheid te behouden. Om de overdracht van oliën te voorkomen, raden we aan langdurig contact tussen Filson met olie afgewerkte kleding en lichtgekleurde stoffen te vermijden, vooral bij warm weer.


FILSON HERITAGE OF QUALITY, guaranteed excellence in outdoor clothing and bags

Filson Oil Finish Wax is een van de vele Filson artikelen in onze grote en zorgvuldig geselecteerde collectie. Bekijk de volledige collectie van Filson Tassen en Kleding  in onze online shop.

Filson Oil Finish Wax, bestel je bij BeauBags, Authorized International Filson Dealer en jouw Filson specialist in Europe. Persoonlijk & deskundig advies | Europa's grootste Filson collectie | Direct leverbaar, voor 22:00 uur besteld, zelfde dag verstuurd | Gratis levering en retour | 60-dagen retourrecht.